Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #41

Verzonden: 23-01-2017

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hallo lieve lezers. De introductie van deze nieuwsbrief is niet geschreven op een laptop met een toetsenbord maar met mijn stem en de moderne techniek van stemherkenning. Dat zit zo: ik heb een klein ongelukje gehad en ben op zeer onhandige wijze van een stoepje afgevallen in het Friese Goïngarijp en heb daarbij mijn schouder gebroken. De komende zes weken moet ik rust houden en met mijn linkerhand in een sling, een soort mitella. Gelukkig had ik het grootste deel van deze nieuwsbrief al geschreven. Ik heb dus geen idee of er over twee weken een Circulaire is zoals jullie dat gewend zijn. Want het is lastig om met je stem kattengifjes te dicteren.

Hoe dan ook, ik wens jullie een fijne avond en heel veel plezier met deze wellicht ietwat gemankeerde Circulaire.


De Barrie-uil

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Julie en Twan uit Venlo kwamen deze foto tegen van een uil die griezelig veel weg heeft van Circulaire -mascotte Barrie . Al z'n vriendjes zijn trouwens ook een beetje Barrie-esque. Benieuwd of ze ook permanent problemen hebben, net zoals Barrie.

Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Wendy, onze geweldige "kruisbestuivende ontwerper" bij de Volkskrant, schreef een persoonlijk verhaal over haar complexe relatie. Niet met een mens, maar met de bitch die suiker heet.

Lekker in je handen wrijven

Lotte ontdekte een nieuwe modetrend bij online kledingwinkels: mannen die in hun handen wrijven. Misschien dat ze zo meer kleren denken te verkopen?

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Het internet van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar Mark en zijn favoriete kiezers.

De prijs voor beste nieuwe Facebook pagina gaat naar Politici met dieren (bedankt Koos !).


Ik las veel over de toekomst van de journalistiek. Volgens Nieman Lab wordt 2017 het jaar van de angst (en chatbots) . Verder zouden media eens wat vaker in hun archief moeten duiken . De New York Times kijkt verder en schetst vast haar strategie tot het jaar 2020. En als je dat stuk te lang vindt is hier een samenvatting en hier een héle korte samenvatting. En verder moeten journalisten in 2017 vooral niet de ring van Trump gaan kussen . The Guardian deed dat afgelopen week zeker niet, want die hadden het een dag lang alleen maar over klimaatverandering .


Lotte stuurde gifjes van een hond die niks kan vangen . Van Jasper kreeg ik een kitten die gek is op broccoli . En de quick brown fox sprong eindelijk over the lazy dog !


Via Arnoud las ik een uitgebreide analyse van de verschillen tussen Apple Maps en Google Maps .


En Robin vond net boven Tokyo de ruïnes van een heel griezelig western-style pretpark .


Andere Tijden had een aflevering over de junkies op Hoog Catharijne in de jaren negentig. Rond diezelfde tijd probeerden ze in Joegoslavië computertijdschriften aan de man te brengen door meisjes op de cover te zetten .


In het licht van de inauguratie van Trump schreef Dave Pell van de geweldige nieuwsbrief Next Draft schreef waarom hij mensen haat en mensen hem haten . Bij Twitter schijnen ze trouwens nogal moeite te hebben met hun meest prominente account . En Pieter Derks benoemt gelukkig hoe het allemaal zit.

Via de nieuwsbrief van Joost las ik een fascinerend verhaal over een onopgeloste moord in het Noorwegen van 1970. Het heeft alle elementen van een thriller: een vrouw zonder duidelijke herkomst, een koffer vol met pruiken en valse paspoorten: het mysterie van Isdalen .

En verder:

De beste dierengifjes

Een steady powerhouse van deze nieuwsbrief, met heel veel dank aan Lotte Belice!

Dit konijn heeft een acute genotsaanval.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De meest schattige nies ooit.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Schrijver Arthur C. Clarke zei ooit dat elke technologie die voldoende geavanceerd is niet te onderscheiden is van magie . Het bewijs voor stelling zie je hier.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het!

Op 6 februari verschijnt het antwoord op het leven, het universum en alles, zoals hoe je dit soort nieuwsbrieven schrijft zonder een toetsenbord.

Precies! De Circulaire nummer 42.

Doei!