Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #26: delirium met wagentabletjes, beestjes op je ogen en heel. veel. katten. 💊🐛👀😺😹😼

Verzonden: 30-05-2016

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Ik was een weekje in Spanje en kreeg daar een delirium van wagentabletjes. Verder heb ik een hoop links, wat kattengifjes en vooral heel veel gezelligheid in deze Circulaire . Veel leesplezier!

De tot delirium leidende wagentabletjes van de afgelopen tweek (geillustreerd met kattenfoto's)

Deze afbeelding is niet beschikbaar

In het kader van 'er even lekker uit zijn', 'de boel de boel laten', 'stoom afblazen' en meer van dat soort walgelijke gemeenplaatsen zat ik een klein weekje in het pension van onze lieve vrienden Koen en Ivo in Spanje. Vet hoor. We zaten in Polopos, een klein dorpje in de Andalusische bergen, zo'n 90 kilometer van Granada.

Die bergen zijn fantastisch, maar het nadeel van er doorheen rijden (en passagier zijn) is dat je na een tijdje een beetje misselijk bent van al het bochtenwerk. Na ongeveer een uur haarspeldbochten zag ik er ongeveer zo uit als de kat op het meest rechter blikje:
Deze afbeelding is niet beschikbaar Gelukkig was daar de apotheek in het kleine bergdorpje en de corpulente apotheker met de stem van Marc-Marie Huibrechts. Hij had ' cinfamar'. Een medicijn dat 'tratamiento por náuseas, vértigos y vómitos' zou bieden. Vomitos, dan weet je het wel.

Ik nam een tabletje en we gingen weer op weg. Na een half uurtje merkte ik dat ik aan het knikkebollen was en bij elke bocht dacht 'ach, ik kan best even mijn ogen wat rust geven'.

We kwamen aan. Half slaapwandelend stapte ik uit de auto. We dronken iets. Helaas bleek ik niet alleen moe te zijn: de regels van het kaartspelletje Gin Rummy, wat ik al jaren speel, waren opeens heel onduidelijk: 'moet je nou twee of drie dezelfde kaarten hebben?' hoorde ik mezelf zeggen. Ik zag er ongeveer uit zoals Rufus, de kat van Koen en Ivo, op een slecht moment:
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Enfin, de 'medicamente contro vomitos' bleken te werken, maar als bijwerking te hebben dat je ze ook kan gebruiken in plaats van een flinke portie nederwiet.

Een beetje Googlen leert dat dimenhydrinaat , de werkzame stof, in de US wordt verkocht als Dramamine. En als je dat weer Googlet zie je dit als suggestie:

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Juist. 'dramamine high'. In de states gebruiken de kids dramamine om legaal te trippen. Want ' they are very powerful psychoactive drugs when taken in sufficient quantities '. Toegegeven, meestal slikken ze dan 8 tot 12 pilletjes, maar sommige mensen zijn er blijkbaar allergischer voor dan anderen. Zoals ik dus.
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Hay's bezigheden van de afgelopen tweek


De beste links naar dingen op het internet van de afgelopen tweek (en soms wat eerder)

De meest komische 'geanimeerde g.i.f.'s' van de afgelopen tweek

Wederom een exclusieve katten-editie! Zoals altijd is deze rubriek samengesteld met de hulp van de immer charmante Lotte Belice.

Het bewijs dat je katten nooit moet vertrouwen.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Ook jij kan het! Als je maar wilt! Oh nee! Toch niet!
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Ik wou dat mijn vriendin me ook in slaap kon kussen .
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat was het! Circulaire #27 verschijnt op maandag 13 juni 2016, en dat is een bijzondere editie, want op die dag is het precies een jaar geleden (ok, eigenlijk niet, het was drie dagen later) dat Circulaire #1 verscheen. In die aflevering: interviews met abonnees van het eerste uur, een prijsvraag en een lang en saai stuk over een onderwerp dat ik nog moet verzinnen. Tot dan!