Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #25: nieuwe muziek, bizarre boekomslagen en een falende corgi 🎵📚🐶

Verzonden: 16-05-2016

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire


Een lustrum! De vijfentwingste Circulaire ligt hier namelijk voor u! Hoera! Om het te vieren heb ik een collectie rare boekomslagen, goede muziek en uiteraard komische kattengifjes bij elkaar gezocht. Proost! 🍸

De raarste boekomslagen van het afgelopen jaar

De meeste mensen zullen met Hemelvaart wel lekker in de zon alle voorgaande edities van De Circulaire hebben zitten lezen. Ik was echter met mijn goede vriend O. voor de tiende keer bij de jaarlijkse tweedehandsboekenmarkt van de Lion's Club in Utrecht. Ik koop dan tien boeken, hij ongeveer 150 ofzo (ik noem de verzamelde werken van Vondel, die hij al had). Iets dat meestal voor een klein handgemeen zorgt met zijn partner.

Elk jaar is er ook weer een goede selectie aan bizarre boeken. Daar maak ik foto's van, en de raarste zie je hier.

Om de moed er een beetje in te houden: Deze afbeelding is niet beschikbaar
Jacques bedacht dat het leuk zou zijn om een medisch vakwerk eens een keer als een medische thriller vorm te geven maar de titel niet daarop aan te passen. Deze afbeelding is niet beschikbaar
Commentaar bij dit boek is overbodig. En bovendien besmettelijk. Deze afbeelding is niet beschikbaar
Een ideaal boek voor als je buurvrouw je uitnodigt op haar housewarming met sjamaan-duivelsuitdrijving-voodoo-thema! Deze afbeelding is niet beschikbaar
Check in en uit met DE HEER. Deze afbeelding is niet beschikbaar
Mijn vriendin heeft maat 44. Benieuwd wat dit boek daar over zegt. Deze afbeelding is niet beschikbaar
Ik kan hier geen leuke grap bij bedenken. Deze afbeelding is niet beschikbaar
En tenslotte het saaiste boek ooit in druk verschenen: Deze afbeelding is niet beschikbaar
En als u nog wel even door wilt gaan met gekke boekomslagen: hier zijn die van 2011 .

Hay's bezigheden van de afgelopen twee weken

  • Omdat Volkskrant.nl twintig jaar bestond maakten we Windows 95 na in een webbrowser . Je kan het nieuws bekijken in een oude browser, screenshots bekijken en zelfs kattengifjesmemory spelen. En, het werkt ook op je mobiel. Wie had dat gedacht in 1996?
  • Op het moment dat je dit leest is Tweede Pinksterdag al voorbij, dus je hebt helemaal geen hol aan onze alternatieve reisgids voor de lage landen . Maar je bent vast nóg een keer vrij de komende maanden.
  • En aan songfestivalbingo heb je écht helemaal niks. Maar wel leuk om de pagina te openen en Te Deum nog eens te horen.
  • Ik mag tegenwoordig ook filmpjes inspreken voor de Volkskrant. Hier is er eentje over werkloosheid bij ouderen. En bovendien door een zekere John Patrick op Facebook aangeprezen als 'eerder gezien (...) bij TikTak, Bumba of Teletubbies (...) Wat een waaaaaardeloze manier om met je lezers om te gaan!'. Tipje!
  • Misschien kunt u zich nog het stuk herinneren over het BiebPanel ( Circulaire #23 ). ProBiblio, die het BiebPanel beheren, zijn zo sportief geweest om me uit te nodigen en we hebben een alleraardigst gesprek gehad. Binnenkort een verslag hier in uw Circulaire .

Toch wel fraaie muziek van de afgelopen vier maanden

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Ja, dat stond er maar mooi twee weken geleden: "Ik vind 2016 muzikaal nogal bagger, eerlijk gezegd.". Bedankt, Hay Kranen! Zul je net zien dat er in de twee weken tussen Circulaire #24 en #25 opeens allemaal fantastische platen worden uitgebracht (en oké: ik ook een paar platen eindelijk luister). Ik noem:
  • Julianna Barwick's Will
  • James Blake's The Colour in Anything
  • Death Grips' Bottomless Pitt
  • Moderat's III
  • ANOHNI's HOPELESSNESS (voorheen Antony and the Johnsons)
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de nieuwe plaat van Radiohead: A Moon Shaped Pool . Fijn luisteren dus. Ik heb er maar een Spotify playlist van gemaakt met wat representatieve nummers.

Het mooiste en het beste van het wereldwijde web van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Leuke katten en zo

Zoals altijd in samenwerking met de fantastische Lotte Belice!

Mijn Barrie zou dit nooit doen hoor.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Falende corgi's zijn grappige corgi's.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Vergeet die nieuwe iPhone. Dit is wat we nodig hebben! Deze afbeelding is niet beschikbaar
En dat moment dat je denkt dat je de wereld doorhebt en dan blijkt dat IEDEREEN DEEL UITMAAKT VAN EEN COMPLOT. Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat was het! Komende week zit ik aan de Spaanse zuidkust, een beetje te niksen bij vrienden met de beste kat ter wereld. Wellicht dat hij de volgende week op deze plek staat. En anders vind ik wel een andere kat.

De volgende Circulaire verschijnt op maandag 30 mei. Tot dan!