Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #200: de feestalarm-editie 🚨

Verzonden: 04-03-2024

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Tweehonderd stuks! Wie had gedacht dat toen ik 16 juni 2015 mijn eerste Circulaire opende met de woorden “ Iedereen (en z'n kat) begint tegenwoordig een nieuwsbriefje op het interne t” er nog 199 zouden volgen? Ik zeker niet!

Inmiddels zijn we bijna negen jaar verder en ik denk voorlopig nog lang niet aan stoppen. Het is te leuk om u elke tweek te voorzien van verse linkjes, kattengifjes en wat mij verder maar interesseert.

Om dit lustrum te vieren ben ik begonnen om de alleroudste Circulaires in het archief op te nemen. De allereerste kunt u nu in ieder geval lezen . De komende tijd hoop ik de resterende edities ook online te zetten.

Verder heb ik deze keer drie wel héél bijzondere kattengifjes voor u in petto als dank voor uw trouwe lezersschap.

Extra veel plezier dus met deze Circulaire !

Mediadieet

Wat ik bezocht.

  • Frans Hals . Overzichtstentoonstelling met 50 werken van de meester uit Haarlem. Er zijn weinig schilders waar ik zo van kan genieten als Hals: zijn portretten zijn zó sprekend en levensecht, je hebt het gevoel dat je ze zo zou kunnen tegenkomen aan de toog van je lokale kroeg. Een buitenkansje dus, dat je 50 van zijn werken uit de hele wereld bij elkaar kan zien, waarvan sommige uit privécollecties. Een klein minpuntje: de teksten en aankleding zijn wat spaarzaam, zeker vergeleken met de grote Vermeer-tentoonstelling van vorig jaar. Die was dan ook wel héél snel uitverkocht, voor Hals zijn nog gewoon kaartjes te kopen, dus dat moet je zeker doen. Tot 9 juni in het Rijkmuseum Amsterdam.

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

📷️ Willem Pennings

Deze afbeelding is niet beschikbaar

📷️ Tim Hanssen

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Alaaf! 📷️ Jeffrey van der Wal / Steam

De beste gifjes

En zoals altijd hier weer een aantal prachtige kattegi…..

Deze afbeelding is niet beschikbaar

OH NEE! Wat is er aan de hand? Er heeft een afschuwelijk drama plaatsgevonden! Alle kattengifjes zijn opeens verdwenen!

Sorry, maar dit is echt verschrikkelijk. Juist nu deze 200ste editie op het punt stond verstuurd te worden zijn de gifjes opeens verdwenen.

Trouwe lezers, jullie moeten me helpen. En dat kan alleen door een speciale textadventure te spelen die ik speciaal voor deze 200ste editie heb gemaakt . Ik heb de gifjes vòòr donderdag 14 maart nodig. Als je ze kan vinden kun je een boekenbon winnen van €25. Help me, alsjeblieft.