Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #112: de lezerskatten-editie 😸😽😹

Verzonden: 20-04-2020

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Het leek nog maar kort geleden dat we elke dag in de trein zaten, op café konden en we ons niét irriteerden aan mensen die minder dan anderhalve meter langs ons liepen in de supermarkt. Maar als we 12 maart als startpunt nemen van de lockdown zitten we inmiddels al 39 dagen in quarantaine.

Ik zit nog niet in een depressie, maar ik merk wel dat het nauwelijks zien van familie en vrienden z'n tol begint te eisen. Ik mis het fysieke contact met mensen.

Natuurlijk, er zijn allemaal leuke bijzondere manieren om 'contact' te hebben. Er zijn genoeg online koffieuurtjes en bijeenkomsten. In mei doe ik mee met een remote hackathon . Er is zelfs deze site waar je een minuut lang naar een vreemdeling kan staren .

Maar toch, het is niet hetzelfde als met mensen in een café zitten, of in een kantoor of het OV. De hele dag voornamelijk thuis zitten is weinig stimulerend en verrassend vermoeiend. Als ik geen wekker zet dan slaap ik met gemak negen uur per nacht.

Van alles wat ik de afgelopen twee weken heb gelezen is deze anekdote over Vietnamveteraan Jim Stockdale me het meest bijgebleven. Stockdale was zeven jaar krijgsgevangene, en is in die tijd meer dan twintig keer gemarteld. Hij had geen enkel idee of hij ooit nog vrij zou komen.

Een interviewer vroeg hoe hij dat had volgehouden. Stockdale antwoordde dat hij snel doorhad wie het niét volhielden. Dat waren de optimisten die zeiden dat het met met Kerst wel voorbij zou zijn. Wat hij dus deed was de harde waarheid niet ontkennen: het kon nog wel eens héél lang gaan duren. Maar ondertussen bleef hij wel een rotsvast geloof houden dát het goed zou komen.

Deze hele coronacrisis gaat dus voorbij. Maar maakt u zich geen illusies: dat kan nog wel eens lang gaan duren.

Ik vermaak me ondertussen met allemaal oude (en nieuwe) hobbies. Zoals de rest van de wereld ben ik zuurdesembrood aan het bakken (mede dankzij deze video en deze site ).

De chef kattengifjes heeft via gratisaftehalen.nl ( supergoede Instagram trouwens ) een selectie van 18(!) videobanden van 'KLM TV' eh, gratis afgehaald. Die gaan we de komende weken digitaliseren en op YouTube zetten voor uw kijkplezier. Een voorproefje van de eerste twee minuten van de aflevering van januari 1990 kunt u hier vast bekijken (abonneer, subscribe, DUIMPJES OMHOOG, etcetera).

En maar liefst vijf lezers stuurden de afgelopen twee weken een foto van hun kat.

Dat en nog veel meer dus, in deze Circulaire !

Spuit

Deze afbeelding is niet beschikbaar

In de vorige Circulaire schreef ik kort over de problemen die ik had met een verstopt oor. En dat het nogal lastig was om daar iets aan te laten doen vanwege het coronavirus. Heel veel dank aan alle lezers die tips stuurden, vooral trouwe lezer Tomas die suggereerde om een spuit te gebruiken. Ik heb voor één euro bovenstaande jongen gekocht bij de lokale apotheek, en met een welgemikte toef lauw water was ik van mijn verstopte oor af. Wellicht een tip waar iemand anders ook ooit nog wat aan heeft.

Lezerskatten

Vorige week vroeg ik hoe het ging met uw huisdieren. Maar liefst vijf lezers gaven daar gehoor aan door hun favoriete harige huisgenoot vast te leggen. Allemaal katten trouwens. Maar dat verbaast mij dan weer helemaal niks.

Zoals Salem, de kat van trouwe lezer Lieke. Hij is heel blij dat hij op het balkon in de zon kan liggen. Hij is minder blij dat Lieke er een foto van nam.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De fantastische kat Baerke van trouwe lezer Julie uit Venlo heeft helemaal níks met Corona.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Teddy is de poes van trouwe lezer Lieven ( bekend van mijn podcast ). Ze verstopt zich in het door haar baasje gebouwde grachtenpand, relaxt 20 uur per dag in haar mandje en fungeert als gast in de podcasts die Lieven maakt.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Miep is de kat van trouwe lezers David en Karin en vermaakt zich uitstekend in Zaandam.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Sjors, de kat van trouwe lezer Wendy, is zowel mét als zonder flits een filmster.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Uw kat (of hond, konijn of marsupilami) op deze plek in de volgende Circulaire ? Ja graag! Reply op deze mail met een foto van het beestje en vertel hoe het haar/hem vergaat.

Kunst kijken met Boijmans

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Op donderdag 12 maart werd bekend dat veel publieke evenementen werden afgelast en gelegenheden dicht gingen. Dat was een rare dag, vooral omdat ik op dat moment bij de afsluitende workshop was van een project waar ik twee maanden aan had gewerkt: Kunst kijken met Boijmans . Een online cursus in zes delen waarin je leert beter te kijken naar kunst aan de hand van kunstwerken uit de collectie van museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Een heel leuk project van ontwerper Brigitte Jansen dat ik met haar samen heb mogen bouwen.

En die cursus kun je nu zelf helemaal gratis volgen .

Vijftien linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste kattengifjes

Zoals altijd gecureerd door de besmettelijk leuke Lotte Belice!

'Katten zijn eikels' deel #3803219.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Deze puppy moet nog even wennen wat ijsblokjes zijn.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Ook schaapshonden moeten tegenwoordig vanuit huis werken.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het!

Ik ben uiteraard blij om te zien hoe het met uw huisdieren gaat, maar ik ben ook benieuwd hoe het met ú gaat. Vandaar dat ik een korte enquête heb opgesteld met wat vragen over uw gesteldheid. Vul 'm in en dan heb ik volgende week iets om over te schrijven. Of vul 'm niet in, maar dan ga ik mezelf de komende twee weken elke nacht in slaap huilen. Dus doe maar wel .

Tot over twee weken!