Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #12

Verzonden: 16-11-2015

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Goedenavond! Welkom bij, voor de twaalfde keer, een aflevering van uw favoriete tweewekelijkse nieuwsbrief, De Circulaire ! Ik presenteer u deze week onder andere Droomhuis Gezocht Bingo , kakkerlakken in het museum en niet minder dan vier kattengifjes. Veel leesplezier!

Droomhuis Gezocht Bingo!

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Trouwe lezers van deze nieuwsbrief (zie Circulaire #5) weten inmiddels dat uw hoofdredacteur en zijn meisje regelmatig met veel plezier kijken naar Droomhuis Gezocht , het vlaggenschip van bejaardenomroep MAX, dat zelfs in herhaling meer dan anderhalf miljoen kijkers trekt.

Voor wie het programma niet kent: Sybrand Niessen gaat met een koppel op zoek naar hun 'droomhuis' in het buitenland. Veel exotischer dan Spanje of Tsjechië wordt het meestal niet, maar dat mag de pret niet drukken. Er worden steevast drie (lelijke en ongeïnspireerde) huizen bekeken, twee stomme lokale activiteiten gedaan, bij een BN-er langsgegaan en een fles champagne ontkurkt bij het huis wat de kandidaten toch niet gaan kopen, maar wel die indruk moeten wekken van de regisseur.

Zoals u kunt lezen kijken we Droomhuis Gezocht niet vanwege de diepgravende interviews en verheffende beelden, maar meer voor de campwaarde.

Helaas begint pas op 15 februari 2016 weer een nieuw seizoen (u kunt welke elke zondag een herhaling kijken op Nederland 1), maar dat mag de pret niet drukken, want op Uitzending Gemist kunt u alle 82 afleveringen in volle glorie terugkijken .

Om uw Sybrand Niessen-momentje nog aangenamer te maken hebben we een speciale bingokaart gemaakt (zie bovenaan). Dat idee bleek zelfs niet origineel te zijn (goed bedacht, Annelien ), maar hoe meer Sybrand Niessen-bingokaarten, hoe beter, toch?

Hier is een PDF die makkelijk te printen is , of print deze Circulaire gewoon heel vaak uit (ook leuk voor de kattenbak). De eerste Circulaire- lezer die een selfie maakt met een ingevulde bingokaart en een aflevering van Droomhuis Gezocht op de televisie in de achtergrond krijgt een eervolle vermelding in de volgende Circulaire en een ingelijste foto van Sybrand Niessen thuisgestuurd.


Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

De beste Kickstarter van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Filmmaker Charlie Lyne heeft echt een tyfushekel aan de Britse filmkeuring. Als je namelijk je film in de Britse bios wilt krijgen moet je 'm laten keuren door een commissie die 7 pond (bijna tien euro) per minuut vraagt om te besluiten of je film geen tere kinderzieltjes kwetst.

Maar Charlie bedacht dat je ook van de nood een deugd kan maken: de commissie moet namelijk de hele film kijken. Dus heeft hij 14 uur lang een muur gefilmd met witte verf die aan het drogen is. Voor elke 7 pond die hij krijgt op Kickstarter mogen de keurders een minuut langer kijken naar drogende verf.

En ook jij kan Charlie helpen !

Hay's activiteiten voor de komende twee weken

Een paar weken geleden werd ik door Caspar van het IDFA gebeld: "Ja hoi Hay, met Caspar. Je inzending voor Doclab (dat is de nieuwe media-competitie van documentairefestival IDFA) is niet geaccepteerd, dus moet je maar in de jury. Doei.". Dus nu mag ik mede beslissen welke van deze projecten naar huis gaat met €5.000 (Digital Storytelling) of €2.500 (Seamless Reality).

Leuk hoor. Voor de duidelijkheid: ik ben niet om te kopen, behalve met kattengifjes en kopij voor De Circulaire .

Parijs

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Voor de goede orde:
  • Frankrijk heeft al een van de meest strenge en privacyschendende surveillance wetten van de hele Westerse wereld.
  • Al dat gespioneer heeft niet voorkomen wat er in Parijs is gebeurd. Wat wel hielp? Gewoon, goede beveiligers die op aan het letten waren bij Stade de France en zo erger voorkwamen.
  • Die vluchtelingen zijn hier natuurlijk niet om ons op te blazen, voor die mensen zijn ze juist op de vlucht.
  • Het idee dat die mensen dat wel zouden doen, en dat ze ons allemaal willen vermoorden, is precies wat IS wil, en de beste voedingsbodem voor nog meer geweld.
  • En nee, de lichtjes van de Eiffeltoren gingen niet uit na 1 uur 's nachts uit respect voor de slachtoffers. Maar hoe dat verhaal de wereld in kwam laat wel goed zien hoe makkelijk mensen alles maar geloven wat er op de sociale media wordt gepost.
Voor de rest, lees dit uitstekende commentaar van The Guardian en vergeet nooit dat de liefde wint, altijd.

De leukste Facebookopdracht van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Mijn Facebookhomie Sandra​ wilde graag meer kunst aldaar om de "mopjes, selfies en video's tegen te gaan" en droeg me daarom op om iets te posten van de mij onbekende Deense kunstenaarsgroep Superflex .

Superflex maakt veel werken als reactie op massaconsumptie en kapitalisme. Redelijk conceptueel. En daarom niet echt mijn ding.

Wat ik wel echt tof vond was de " Cockroach Tour of the Science Museum ". Hoe zou een kakkerlak een tour geven door een museum? Kakkerlakken zien de meeste uitvindingen der mensheid als tijdmachines. En als je een kakkerlak op mensengrootte bent dan kijkt iedereen in het museum de hele tijd naar je. Grappig.

Maar ik wil ze ze niet onder m'n koelkast. Ook al denken ze dat het een museum is.


Leuks van het internet van de afgelopen twee weken

De beste kattengifjes van de afgelopen twee weken

Niet één, niet twee, niet drie maar fucking VIER kattengifjes! Met hartelijke dank aan kattengifjesspotters Marloes en Lotte. Heb je ook een kattengifje? Je weet me te vinden! Kattengifje!

Zoveel drinkmogelijkheden!
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Da's een hele rare kat.
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Zo voel ik me als iemand me uitlegt hoe Bitcoin werkt.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Katten in een notendop.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat was 'm weer! Vond je dit leuk? VOND JE DIT LEUK? AANGENAAM? PRETTIG? VERPOZEND? VERSTROOIEND?

Dat mag ik verdomme hopen, als jullie eens wisten hoeveel van mijn weinige vrije uren ik besteed aan dit loze nieuwsbriefje. Dus maak me blij, en stuur 'm door naar iemand die nog niet het licht heeft gezien en lid wil worden van deze nieuwsbrief!

Doei!