Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #76: de snelle editie 💨

Verzonden: 29-10-2018

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Sjonge! Ik had al een deel van deze Circulaire geschreven, maar toen was er opeens een hackathon, een heel goed etentje, een presentatie, een les om 8 uur 's ochtends en óók nog deze nieuwsbrief. Ik heb het er maar druk mee! Maar gelukkig was ik toch nog op tijd klaar voor 8 uur 's avonds. Mijn lezers laat ik nooit in de steek!


Het booking.com-reisbureau, maar dan echt

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De Circulaire #73 ging over het Booking.com-reisbureau ( lees het hier even terug ). Trouwe lezer Michel was er zo door gecharmeerd dat hij er voor zorgde dat er voor één dag daadwerkelijk een Booking.com-reisbureau zal zijn. Aanstaande zondag 4 november namelijk, tijdens de Yami-Ichi markt in TivoliVredenburg. Bert Hana (foto) zal het reisbureau die dag bemensen. Ondergetekende zal ook aan het begin van de dag aanwezig zijn en Circulaire -stickers uitdelen. Alle informatie kun je hier vinden . 37 mensen klikten net al op die link! De kaartjes zijn al bijna weg!

Nog een aankondiging van een evenement

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Misschien denkt u na een Circulaire op maandag en het Booking.com-reisbureau op zondag: "ik heb nog steeds niet genoeg Hay Kranen in mijn leven!" Morgen (dinsdag) geef ik een presentatie tijdens het Cross Media Café bij Beeld en Geluid in Hilversum. Het gaat over communities, dus ik ga het over Wikipedia hebben. Vanaf 14.00 bent u welkom. Gratis, maar je moet wel even reserveren .

De beste linkjes

Ik had in de vorige editie een heel verhaal over hoe ik de linkjes voor deze rubriek uitkies. Een onderdeel daarvan was dat ik ook drie linkjes meenam die de editie niet hadden gehaald. Maar wat blijkt? In de top 10 van 'linkjes met de meeste kliks' van de afgelopen nieuwsbrief staan op plek 2, 5 en 9, inderdaad, die drie linkjes. Dat schiet verdorie lekker op. Nu weet ik helemaal niet meer wat u wél en niet interessant vindt.

Om die reden heb ik in deze nieuwe editie van De beste linkjes één linkje verstopt dat ik helemaal niet wilde opnemen. Niet allemaal op dat linkje gaan klikken hoor.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Kijk

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Frons

  • Duizenden Zweden hebben naar mijn mening iets te veel vertrouwen in de mensheid en stoppen microchips in hun vinger .

  • Ernst-Jan Pfauth (van De Correspondent ) en Alexander Klöpping (van Blendle ) hadden het in de laatste aflevering van hun Podcast over media over de vrijheid van meningsuiting op het internet. Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar de discussie zelf vond ik heel erg boeiend (en het ging een keer niet over drones).

  • Ik schreef in De Circulaire #74 al over Volkskant- journalist Fokke Obbema, die een prachtig stuk schreef over zijn hartstilstand. In een reeks interviews vraagt hij mensen naar de zin van het leven. Mijn favoriet tot nu toe is schrijver A.L. Snijders: de weg is bestendig daadloos, nochtans blijft niets ongedaan .

  • Paul Keller schrijft over het huis op 85 Waterloo Street in Warrenton, Virginia. Of: het hoofdkantoor van de organisatie die de auteursrechten van Piet Mondriaan beheerde .

  • Het is altijd leuk als gezaghebbende Amerikaanse media schrijven waarom het zo fijn is om te fietsen in Nederland: wielrenners versus fietsers .

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Lach

De beste gifjes

Zoals altijd weer verzameld door de bijzonder gevatte Lotte Belice, die ik nu al zeven jaar mijn meisje mag noemen!

In het kader van de animaliadiversiteit deze keer een trash panda die granaatappelpitjes aan het eten is!

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Ik stel me mijn lezers altijd een beetje voor zoals deze honden, wanneer de nieuwste Circulaire in de mailbox valt.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En zo kijk ik als ik per ongeluk een talkshow aanzet op de Nederlandse televisie.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

C'était ça!

Trouwe lezer Diederick vroeg me waarom ik eigenlijk niet ergens in deze nieuwsbrief vermeld hoeveel van die trouwe lezers ik heb ("bovendien werkt het ook wel weer als lichte conversietruc.").

Bij deze: u bent één van de 671 trouwe lezers van deze prachtige nieuwsbrief. Ik hoop dat ik u nu heb geconverteerd!

De volgende Circulaire verschijnt op maandag 12 november, en dan zijn ook Lange Frans, Ryan Gosling én Thomas-Philippus d'Alsace et de Boussu (de bekende Zuid-Nederlands kardinaal-aartsbisschop van Mechelen) jarig! Thomas-Philippus is wel al bijna 300 jaar morsdood, maar dat mag de pret niet drukken.

Tot dan!