Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #17

Verzonden: 26-01-2016

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Van harte welkom by 'n nuwe uitgawe van Die Omsendbrief! Live, vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika verzend ik jullie deze zeventiende Circulaire ( hier is vast een video ). Ik ben hier voor de vijfde hackathon van Hackastory , een startup waarmee we hackathons organiseren en onderzoek doen naar de toekomst van het online vertellen van verhalen. Om die reden is deze Circulaire ook iets korter dan jullie gewend zijn.

Verder kan ik over de toekomst in ieder geval dit zeggen: de komende minuten lees jij De Circulaire . Deze keer: de Jambers generator, een portret van ondergetekende uit de 16de eeuw en een Formule 1-wagen.

Groetjes vanuit Kaapstad!
Deze afbeelding is niet beschikbaar


De Jambers generator

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Foto: Filip Naudts (CC-BY-SA)

Overdag is hij kwartiermaker integriteit bij de gemeente Eindhoven, maar 's avonds koopt hij gedragen damesondergoed via Marktplaats.

Als deze zin bij u een belletje doet rinkelen heeft u vroeger ook gekeken naar Jambers , het programma van de gelijknamige Vlaamse journalist. In korte reportages verkende Paul Jambers de randjes van de Belgische maatschappij, waar mensen tijgers en panters in hun achtertuin houden, vrouwen een man hebben van 42 jaar jonger, of zich tien keer laten opereren zodat ze op Michael Jackson lijken.

En Jambers is terug ! In Jambers: Twintig jaar later gaat hij op weer bezoek bij de mensen in zijn reportages.

Ik ga daar zelf niet naar kijken hoor, maar een groep Circulaire- lezers van een groot audiovisueel archief in Hilversum werd daar zo opgewonden van dat ze me spontaan vroegen om een Jambers generator te bouwen met hun inbreng. Bij deze dus: genereer een Jambers !


Hay's Spotify playlist

Terwijl het hier zomer is zal het bij jullie vast heel goor weer zijn met regen en ijzel en zo. Ideaal weer voor deprimerende muziek voor regenachtige dagen ! Of: mijn Spotify playlist van deze tweek. Met dank aan Jonas voor het vullen van de helft van de lijst.


Hay's bezigheden van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar


Leuks van het internet van de afgelopen twee weken

De beste katten en ander dieren gifjes van de afgelopen twee weken

Nee, geen kat of een ander beest, maar hoe ze hier alle vier de wielen op een F1-auto vervangen in een split second is toch wel vrij imponerend:

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Ok. Nu weer gewoon katten. Hier is het moment dat je je realiseert dat je op een feestje bent waar je ALLE GASTEN HAAT:
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat andere moment waar je je realiseert dat je EEN ENORME FOUT hebt gemaakt:

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Genoeg narigheid! Slaap lekker en zet vast in je agenda: op maandag 8 februari verschijnt De Circulaire #18! Tot siens!

Deze afbeelding is niet beschikbaar