Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #27: precies één jaar oud! 📯🤘🎉

Verzonden: 13-06-2016

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire


Precies een jaar geleden plus drie dagen had ik het zotte idee om een tweewekelijks nieuwsbriefje te beginnen. En kijk: we zijn een jaar verder en 350 mensen lezen elke tweek De Circulaire . Daar ben ik heel trots op en ik dank jullie, mijn lieve lezers, dan ook hartelijk voor het blijvend vertrouwen wat jullie in mij schenken. In ruil voor dat vertrouwen schenk ik jullie nu de sleutel tot SUCCES.

Het grootste succes van het afgelopen jaar

Deze afbeelding is niet beschikbaar Zoals ik al schreef: 1 jaar De Circulaire . Meer dan 350 leden. Tijd om het over SUCCES te hebben.
Een goede vriend van mij vind “succes” een gek woord. Hij heeft gelijk: om “succes" hangt een zweem van stockfoto's van managers die in de lucht springen met hun duimen omhoog (zie boven).

Toch ga ik het over succes hebben. Mensen vinden het blijkbaar leuk wat ik doe, dus vragen ze me om advies. Wat ik ontzettend leuk vind om te geven en ook graag doe: er zijn weinig dingen zo strelend voor je ego als andere mensen uitleggen wat je doet, en dat ze dan óók nog eens aandachtig luisteren en je later mailtjes sturen dat ze er echt iets aan hebben gehad.

Maar het is ook lastig. Je moet dan je keuzes achteraf gaan analyseren. Dan kom je vaak uit bij one-liners zoals ‘doe, in plaats van denk’. Of ‘volg je passie’. Er bestaan hele industrieën die alleen maar bestaan bij de gratie van het uitgeven van boekjes met dat soort frases.

Alsof je daar wat aan zou hebben.

De beste lessen leer je niet vooraf, maar achteraf. Als je al fouten hebt gemaakt. Of als iemand achteraf tegen je zegt hoe het beter had gekund. Of als je zelf ergens een vaag knagend gevoel hebt dat zegt: ‘dat kan beter’.

En achteraf denk je dan inderdaad: ‘ik had moeten doen, in plaats van denken’. Of: ‘ik had beter naar mijn eigen gevoel moeten luisteren’.

Ook daar koop je niks voor.

Maar toch ga ik een advies geven.

Het is niet belangrijk wat je doet, maar dat je doet.

Dat je doet is dus niet heel lang nadenken. Of vergaderen. Of een groot beleidsstuk schrijven. Je bezig houden met irrelevante details die pas belangrijk zijn bij de uitvoering. Van die bureaucratische dingen.

Dat is dingen doen .

Iemand opbellen. Ergens naar toe fietsen. Iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Een ticket boeken naar een land waar je de taal niet spreekt. Met mensen praten die je niet kent.

Ergo: iets doen zonder dat je al van tevoren weet wat de uitkomst gaat zijn. Experimenteren. Uitproberen. Prutsen.

‘Uit je comfort zone stappen’ heet dat tegenwoordig. Hoe weet je wat je comfort zone is? Makkelijk: bedenk iets dat je gaat doen . Zo. Voel je je nu bang? Angstig? Huiverig?

Goed zo. Dat is buiten je comfort zone. Ga dat doen .

Hay's activiteiten van de afgelopen tweek

  • Voor de Volkskrant maakten we een testje waarmee je kunt uitvinden voor welk EK-team je dan wél moet zijn . Wat ik inmiddels weet: vrijwel alle landen waarvan Hay Kranen denkt dat ze worden gespeld met een ümlaut (Turkijë, Hongarijë, Slowakijë) worden dus helemaal niet met een umlaut gespeld.
  • En als je helemaal niks hebt met voetbal kun je misschien eens kijken of je deze vogeltjes herkent .
  • Oh ja, en ik speelde ook nog in een toneelstuk. Daar zijn beelden van, maar die gaat u hier niet zien. U moet het doen met de laatste scene, waar yours truly huilend op een stoel zit. Waarvan (in GIF-vorm) akte:
Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste links van het grote wereldwijde web van de afgelopen tweek

De leukste katten en andere dierengifjes van de afgelopen tweek

Zoals altijd samengesteld met hulp van de enige, de echte, de fantastische, Lotte Belice! (Tevens opperhoofd correcties van mijn stomme spelfouten en rare grammaticale zinnen).

Het verschil tussen Amerikanen en Britten uitgelegd in slechts één gifje:
Deze afbeelding is niet beschikbaar
De combinatie kat en droogrek is nooit echt ideaal geweest.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat moment dat je baas ontdekt dat je stiekem De Circulaire onder werktijd aan het lezen bent.
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat was het! De volgende Circulaire verschijnt op maandag 27 juni. Op naar nog een jaar tweekelijkse kattengifjes en nog meer S🌟U 🌟 C 🌟 C 🌟 E 🌟 S !