Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #88: de puntige editie 👈

Verzonden: 15-04-2019

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

We zijn live! Afgelopen donderdag ging de site van Pointer live, het nieuwe medium waar ik voor werk. Daar lees je alles over in deze Circulaire. Maar je leest ook over hete sambal, mannen die elkaar in het gezicht meppen en een kat die bellenblaas niet snapt.


Deze afbeelding is niet beschikbaar

Een puntig begin

Donderdag ging dus de website live van Pointer , de nieuwe onderzoeksjournalistieke titel van de KRO-NCRV waar ik als dataprogrammeur voor werk. We hadden die avond ook onze eerste uitzending , over een politievlogger die het niet zo nauw neemt met de privacy van de mensen die hij filmt.

Het eerste artikel waar ik zelf aan mee heb gewerkt staat ook online. Het gaat over de meer dan 9 miljoen boetes die het Centraal Justitieel Incassobureau elk jaar int . In het artikel kun je per gemeente zien welke boetes buitensporig veel worden uitgeschreven, vergeleken met het landelijk gemiddelde. Het niet opruimen van hondenpoep in Hardenberg bijvoorbeeld, of met een fiets op de kermis staan in Nijmegen.

Je kunt ons ook helpen. Door bijvoorbeeld te kijken of je de locaties op deze webcambeelden herkent . Deze zijn open en bloot op het internet te zien, maar dat is niet de bedoeling.

Hoe blijf je nou op de hoogte van alles wat we doen bij Pointer ? Je kúnt natuurlijk elke twee weken deze nieuwsbrief lezen. Of ons volgen op je favoriete sociale medium. Maar het beste werkt het als je jezelf inschrijft voor de wekelijkse nieuwsbrief . Er zijn geen kattengifjes, maar dat is vooral omdat mijn collega's weten dat ze toch niet kunnen concurreren met die van mij.

Wat ik verder de afgelopen twee weken deed

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Proef de hitte

Trouwe lezer Herman mailde naar aanleiding van de 'hele hete sambal' ( De Circulaire #87) het volgende:

Nu je het toch over sambal had, ik heb vorig jaar voor collega's een sambalproeverij georganiseerd. Ik had een proefpakket besteld en daarbij wat kroepoek en andere dingen geserveerd. Groot succes!

Herman stuurde ook een foto:

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat ziet er goed uit! Welke rare maar leuke activiteiten doe jij allemaal op je werk?

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Nieuw

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Diep

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Licht

De beste kattengifjes (alleen met katten)

Lotte Belice, de eersteklas chef kattengifjes van De Circulaire , had afgelopen week een fantastisch filmpje gevonden van een kat die slaapt op een piano. Te lang voor deze rubriek, dus dan maar even zo . En om te vieren dat kattenfan Leonardo da Vinci vandaag precies 500 jaar dood is doen we deze keer alleen maar katten !!!

Zo kijk ik als er nieuwe buren zijn komen wonen.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Vind het verborgen gedragspatroon in het volgende filmpje.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En deze kat realiseert zich voor het eerst dat alles, ja echt alles, voorbij gaat in het leven.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

C'est tout!

Slecht nieuws: niet alleen heeft de Europese Commissie godsgruwelijk veel gezeik met de Britten, vanaf 29 april is ook nog eens de ESPD-tool niet meer beschikbaar voor het genereren of invullen van een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (ontwikkeld op basis van de tekst van Verordening 2016/7). Gelukkig is er voor Nederlanders een PDF-formulier. Hoera!

En om u extra te troosten komt op die dag ook, stipt om 20.00 (ja echt, Jan-Bart!) ook nog De Circulaire #89 uit, zónder aanbestedingsdocument.

Tot dan!