Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #19

Verzonden: 22-02-2016

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire


Hoi Circulairistas! Het is weer zover. Hier staat dan meestal een wervende introductietekst, maar dat laat ik deze keer achterwege want ik moet zo naar mijn toneelklasje. Lekker lezen. Doei.

Hay's activiteiten usw.

Ik maakte maar liefst drie dingen voor de Volkskrant de afgelopen tweek. Dan lijkt het net alsof ik de rest van de tijd een beetje kattengifjes zit te zoeken voor dit nieuwsbriefje, maar de waarheid is vooral dat producties tijd kosten, en dan plotsklaps allemaal tegelijk lanceren. Gek is dat.
Deze afbeelding is niet beschikbaar Om maar te beginnen met het mooiste: we zijn in de depots van het Rijksmuseum in Lelystad geweest, interviewden hoofdconservator Wim Hoeben en plakten het aan elkaar in deze multimediaspecial . Statistieken wijzen uit dat 85% van het Circulaire -lezend publiek deze special potentieel interessant zou kunnen vinden. Overigens weet ik dat zeker 0.3% van de lezers dit wederom als een bewijs ziet dat er aan het Rijksmuseum geen ontsnappen is .

Over het aanstaande Oekraïne-referendum (u weet wel: dat met Jan Roos enzo) maakte we deze 11 vragen .

En tenslotte iets waarvan ik dacht dat het meer iets voor deze nieuwsbrief zou zijn, maar mijn chef was zo gecharmeerd van het idee dat ik voor de Volkskrant deze KANYE WEST TWEET GENERATOR (ja, dat moet in KAPITALEN) bouwde.
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Het 300ste Circulaire -lid osv.

Op deze plek had een interview moeten staan met Jens Gronheid, ook wel bekend als het 300ste lid van De Circulaire . Dat leek me nou leuk, koffie en een interview met een willekeurig iemand die zomaar het 300ste lid van deze nieuwsbrief is. Maar er kwam iets tussen, want ik kreeg van Jens dit mailtje:

Koffie lijkt me zeker leuk maar as we speak ben ik aan het boarden op een vlucht van schiphol - nairobi. Met een vriend ga ik fietsen van Nairobi naar Kaapstad, de komende 3-4 maanden. Onderweg zullen we jonge ondernemers interviewen en hun inspirerende verhalen delen. Via ons blog "The Barabara Tales, tales from the road" (Zie onze facebookpagina, twitter, of via www.barabaratales.com )

Dat klinkt als een goed excuus! Ik wens Jens veel plezier en hoop dat hij in ieder geval elke twee weken wifi heeft om de laatste kattengifjes uit Nederland te checken.


Het tofste en het leukste enz.

  • Snap je (haha!) nog steeds niks van Snapchat? Dit 13-jarige meisje legt het je uit .
  • Hier is een 3d-geprinte zonnewijzer die, dankzij heel precies geprinte gaatjes, de juiste tijd laat zien .
  • Het kan iedereen overkomen: je hebt net een conferentie georganiseerd en je ontdekt dat gewoon al je sprekers oude blanke mannen zijn. Bummer. Gelukkig is er nu Rent-A-Minority : a minority for every occasion!
  • Als je om de een of andere gekke reden het idee krijgt om de verfilmingen van The Hobbit te gaan kijken kun je jezelf een hoop ellende besparen door deze fanedit te kijken waar meer dan de helft is weggesneden.
Deze afbeelding is niet beschikbaar Ik heb niet zo veel met mode, maar deze oranje-zwarte-witte jurk van Dior vind ik echt fantastisch. En uiteraard helpt het dat-ie wordt gedragen door de beeldschone Naomie Harris, die Miss Moneypenny speelt in de laatste James Bond-films.

De leukste gifjes, etc.

Om maar eens met de deur in huis in te vallen: geen kattengifjes deze keer! De onvolprezen Lotte Belice had wel wat katten uitgekozen, maar de vier vreemde vogels die ze ook selecteerde bleken nog leuker te zijn. Volgende keer weer katten!

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Dat moment dat je niet weet of je je schoonmoeder moet zoenen, omhelzen, of een hand moet geven, maar dan nog vijfhonderd keer zo awkward én voor een groot publiek van gamenerds: dit zijn namelijk de baas van Unity (een softwareleverancier van 3d- engines ) en Palmer Luckey, de CEO van de VR-brillen maker Oculus. Niet de eerste keer trouwens dat Palmer een beetje ongelukkig (haha!) in de media kwam .
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Ik zou willen dat Amsterdamse serveersters ook zo snel zouden reageren als ik nog een biertje wil bestellen.
Deze afbeelding is niet beschikbaar Commentaar overbodig.

Dat was het! Maandag 7 maart 2016, onthoud die datum: Muse treed op in de Kabelboerkoepel, in de kuip gaat een bom ontploffen én De Circulaire #20 verschijnt! Een lustrum! Misschien dat ik dan iets speciaals doe, maar waarschijnlijk niet. Heb je tips? Suggesties? Kritiek? Harde valuta? Stuur het naar me op. En als je toch bezig bent, maak dan iemand anders lid van De Circulaire en krijg helemaal niks.

Doei!