Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #99: Kattengifjescompetitiefinale (3x woordwaarde) 🅰️🅱️😹

Verzonden: 21-10-2019

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Nog maar veertien nachtjes slapen en dan wordt deze nieuwsbrief honderd edities oud. U kunt delen in die feestvreugde door te stemmen op het beste kattengifje ever . Maar u kunt ook gewoon al die random zelffeliciterende onzin negeren en lekker doorscrollen naar de linkjes en de niet-kattengifjes.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!


Kattengifjescompetitie: de finale

Deze afbeelding is niet beschikbaar

We zijn er bijna! Op 4 november wordt De Circulaire honderd edities oud en dan weten we ook wat het beste kattengifje ever is. Maar liefst tachtig mensen stemden na de vorige editie op hun favoriete kattengifje uit een voorselectie van vijftig stuks.

U mag nu nog een keer stemmen op uw drie favoriete gifjes van de tien winnaars van de vorige ronde. De winnaar (nou ja, ik denk niet dat de kat echt fysiek aanwezig is) wordt dan bekend gemaakt in De Circulaire #100 én op het verjaardagsfeestje in Amsterdam.

🗳 De stembus is geopend 🗳

Verjaardagsfeestje

Wat betreft het verjaardagsfeestje: daar hebben zich al achttien mensen voor ingeschreven. We hebben al zes sprekers met toponderwerpen als 'Tuinieren met katten', 'Design facial recognition triggering patterns and clothing' en 'ranzige zelfpromotie voor mijn webshop'.

U kunt nog steeds komen (er is plek voor dertig). Het feestje is dus op maandag 4 november bij Q42 in Amsterdam, van 19.00 tot 22.00. U kunt zich nog inschrijven via deze link . U krijgt dan later nog een mailtje met het complete programma en alle andere belangrijke zaken, zoals een routebeschrijving.

Tot dan!

Wat hebben katten te maken met het internet?

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Er zijn weer een hoop katten in deze nieuwsbrief, en zelfs in mijn podcast gaat het deze keer over katten. Lieven Heeremans vroeg zich namelijk af waarom al die harige beesten maar de hele tijd blijven opduiken op het internet. Nu te luisteren via de site , of natuurlijk via je favoriete podcastapp (zoek op "Hay Kranen"). Met een speciale gastrol voor de chef kattengifjes!

Podcastapp

En nu we het toch hebben over podcasts: ik vroeg in de vorige editie wat mijn lezers de beste podcastapp voor Android vonden. Zes lezers mailden me over hun favoriete apps, er kwamen twee mogelijkheden uit.

Podcast Addict wordt genoemd door David ('werkt altijd'), Joris ('overzichtelijk') en Lex ('BESTEST EVER')

Pocket Casts is de favoriete app van Daan ('geen poespas'), Erwin ('vernuftig filtersysteem') en Jerry ('slaat stiltes over').

Doe er uw voordeel mee!

Mediadieet

Deze afbeelding is niet beschikbaar
  • 🎹 New Order . De eerste keer sinds 1985 (!) dat de pioniers van de dancemuziek in een Nederlandse popzaal stonden. Het begon een beetje stroef, maar zeker bij de meer elektronische nummers ( Your Silent Face, Sub-culture) ging het los, ook door de strakke lichtshow en visuals. Het viel me op dat de nummers van de laatste plaat ( Music Complete uit 2015) het uitstekend doen tussen het oudere materiaal. De wat lauwe Joy Division covers hadden ze dan wel achterwege mogen laten. (★★★☆)

  • 📸 Brassaï . Grote overzichtstentoonstelling van deze Frans-Hongaarse fotograaf in het Foam in Amsterdam. Een beetje de Ed van der Elsken van zijn tijd (jaren 30) met foto's van het Parijse nachtleven. Zowel de onderkant van de samenleving als de high society en artistieke vrienden als Picasso en Dalí komen terug in zijn werk. Nog tot 4 december. (★★★☆)

  • 📺 Evil Genius . In 2003 beroofde een pizzabezorger een bank. Om zijn nek zat een klem met een bom. Het liep niet goed af: de bom ontplofte en de man overleed . Deze vierdelige Netflix-miniserie gaat over de groep mensen die achter deze bizarre bankoverval zat. Net íets te weinig over waarom die mensen überhaupt dit bizarre plan uitvoerden, maar daarom niet minder de moeite waard om te bekijken. (★★★☆)

  • 📀 Weyes Blood - Titanic Rising . Nieuw album van deze Amerikaanse singer-songwriter die grossiert in melodieuze liedjes met een symfonische jaren zeventig vibe. Denk Angel Olsen, Julia Jacklin of Aldous Harding maar dan met meer strijkers en pathos. (★★★★)

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Te hipster

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Te lang

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Te flauw

De beste niet-kattengifjes

Voor de laatste keer dus even géén kattengifjes zodat u onbevooroordeeld kunt stemmen.

Wat deze hond doet maakt me heel droevig.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Maar deze schildpad maakt me dan weer heel blij.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En deze hond maakt me heel droevig én heel blij tegelijkertijd.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het! Volgende week het beste kattengifje ever ( mits u natuurlijk heeft gestemd ), een korte historie van deze nieuwsbrief en gewoon weer een hoop leuke linkjes.

Tot dan!