Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #40: uw favoriete soort drop, hoe je online kaartjes verkoopt en een bal versus een geit ⚫️🎟🐐

Verzonden: 09-01-2017

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Welkom in 2017! En ook in 2017 is er weer dat kleine lichtpuntje van fascinerende linkjes, diepe meningen en hele flauwe kattengifjes wat tweewekelijks op maandagavond uw mailbox opfleurt: De Circulaire .

De beste wensen!


De grote Circulaire-enquête: de uitslag

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Het einde van het jaar betekent: te veel oliebollen, net-niet leuke feestjes én de jaarlijkse Circulaire enquête. Ik vind het leuk om zo af en toe te lezen wat u van deze nieuwsbrief vindt en doe dat graag met een aantal serieuze en minder serieuze vragen.

Bijna 11% van het ledenbestand (49 mensen) deed mee. U gaf deze nieuwsbrief gemiddeld een 8.2 . Niemand gaf een cijfer lager dan een 7. En de grap is: deze resultaten zijn vrijwel gelijk aan die van de vorige enquête. De Circulaire is eigenlijk net zoals Ivo Niehe: al jarenlang een unaniem belachelijk groot succes (maar dan zonder interviews met Carla Bruni).

Meer resultaten:

 • Wat u goed vond : kattengifjes, de linkjes, de veelzijdige, directe en eigenzinnige toon, "altijd goed voor een lach", "Voedend voor een multitalent" (wat dat ook mag betekenen), en natuurlijk "Je eeuwigdurend enthousiasme en scheppingsdrang!". Ja hoor.

 • Wat beter kan : spelling en taalgebruik (met de aanstelling van een hele knappe eindredactrice is dit zeker beter geworden), weer kattengifjes (zowel "meer" als "minder"), "die vage 3hoogachtermuziekbandjes", minder persoonlijke beslommeringen ("maar je lijkt me verder heel aardig") en natuurlijk "De nonsens!" (wat dat ook mag betekenen).

 • Wat u mist : "actionable items" (wat dat ook mag betekenen), puzzels, "de beste recepten van de week", gastbijdrages, "een leven" en natuurlijk "de tijd om 'm altijd door te nemen".

Ik was verrast dat meer dan een derde best een euro per maand over zou hebben om De Circulaire te ontvangen. Daar heb ik helemaal geen plannen voor, maar mocht ik ooit werkeloos worden dan is dat nog een manier om de huur te betalen. Zeker als de persoon die invulde dat '€3,99 acceptabeler is' ook z'n belofte nakomt!

Dan de wat minder serieuze vragen:

 • Het gewenste aantal kattengifjes was zo all over the place (7 respondenten willen er zelfs meer dan 10 elke editie) dat ik het denk ik maar rond de huidige 3 houd.

 • Slechts 6% van de respondenten willen alle Moslims het land uit. 70% houd ze liever hier. De rest vond dat maar een rare vraag.

 • Een tweederde meerderheid gaf aan dat het woord "tweek" echt z'n langste tijd heeft gehad. Vanaf nu is dit dus gewoon een tweewekelijkse nieuwsbrief.

 • Slechts één iemand vindt het vervelend dat een groot deel van de linkjes naar Engelstalige producties gaat. De rest (98%) niet, dus ik blijf lekker veel linken naar het buitenlands.

 • De populatie verdeelde zich vrijwel gelijk over de vraag of 2016 een rotjaar was, een kleine meerderheid (54%) vond het wel meevallen.

 • Dan misschien wel de belangrijkste vraag uit de enquête. Wat is uw favoriete dropsmaak? Dat bleek behoorlijk breed te zijn. Ik las salmiak, katjes, Engelse (met 5 laagjes), schoolkrijtjes, pectoraal (had ik nog nooit van gehoord, maar er is een recensie op dit dropblog ), jubes en honingdrop.

Nog wat losse eindjes, opmerkingen en suggesties:

 • "Een Circulaire -feest waar iedereen bier meeneemt en Hay chili sin carne maakt". Lijkt me heel gezellig, maar dat ga ik niet zelf organiseren. Maar als iemand anders dat doet kom ik natuurlijk (met chili).

 • "Ik weet niet precies wat een drop is. Bedoel je het moment wanneer de kick in een plaat valt?". Grapjas.

 • Iemand met een kwart zeilboot (hoe dat werkt weet ik niet) wil dat ik mee kom zeilen. Lijkt me prima. Misschien kunnen we daar dan gelijk dat feest houden.

 • Ik heb de plaat van Childish Gambino niet geluisterd. Sorry.

 • "Mijn favoriete land van 2016 was Namibië. Van 2015 was het IJsland (met Suriname als 2e) en in 2014 Cuba. Ik wacht nu al met spanning op eind 2017, want dan weet ik wat het favoriete land van komend jaar is!". Ik hoor het graag in de volgende enquête!

 • "Die aap bovenin kijkt mij heel eng aan.....". Barrie stond bovenaan de enquête en is niet eng, maar gewoon levensmoe.

 • "Alle links wijzen naar getrevue.com. Ik snap dat je stats wilt, maar toch is het stom.". Kan ik helaas niet uitzetten, maar misschien kun je het eens vragen aan de jongens van Revue .

 • "Succes volgend jaar en wees niet te bang". Die mag op een tegeltje!

Volgend jaar weer! [EINDREDACTRICE: HIER LEUKERE UITSMIJTER]

Zo verkoop je online tickets

Kent u dat? U wilt online een kaartje kopen voor een concert of een film en daar gaan we weer: een account aanmaken met een wachtwoord dat u vergeet, uw volledige naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, jaarinkomen, wat uw favoriete soort drop is, etc. Heel storend, want als ik aan de kassa een kaartje koop hoeven ze al die dingen helemaal niet te weten. Het kost tijd én mijn persoonlijke gegevens leven weer ergens in een of andere database, klaar om gestolen te worden door Roemeense hackers die er identiteitsfraude mee gaan plegen (oké, ik ontspoor een beetje).

Ik was dan ook prettig verrast toen ik bij LAB111 kaartjes kocht voor Alejandro Jodorowsky's The Holy Mountain. Het enige wat ik in moest vullen: naam en email, that's it .

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En als je dan vervolgens je kaartjes per mail krijgt dit:

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Nu alleen nog even dat 'Bevestig E-mail' veld weghalen waar iedereen z'n e-mail in copy-paste (omdat ze geen zin hebben 'm nog een keer te typen) en deze user experience is werkelijk helemaal perfect.

Oh ja, en dat je eerst langs de kassa moet om je papieren kaartje op te halen mag wel iets duidelijker in de mail, want ik liep natuurlijk direct naar de zaal waar ze er helemaal niks van snapten: zo'n man met alleen een digitaal kaartje.

Hay's bezigheden van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De leukste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Mijn nieuwe favoriete link: een prachtige visualisatie die laat zien hoe onbeduidend wij homo sapiens eigenlijk zijn, deze kaart van het leven . Tussen al die miljoenen andere soorten zijn we maar een klein onbenullig stipje.

De beste kattengifjes van dit jaar tot nu toe

Ook in 2017 mede mogelijk gemaakt door de superleuke Lotte Belice!

De vertwijfeling en existentiële verwarring die een ballon kan veroorzaken.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Bal versus geit: 1-0.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En dit is de allermeest prima kat ter wereld.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Volgens een niet nader te noemen chef van een gerenommeerd ochtendblad heeft De Circulaire met 'slechts' 500 abonnees nog een 'enorm potentieel'. Dus laat uw hele adresboek weten dat ze ook lid moeten worden van deze nieuwsbrief (bedenk zelf maar een goed argument) en stuur ze dit linkje: haykranen.nl/circulaire .

De volgende editie verschijnt op maandag 23 januari, tevens de vijftigste verjaardag van diplomatieke relaties tussen de voormalige Sovjet-Unie en Ivoorkust. Hoera!

Tot dan!