Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #96: Vandaag in Amsterdam ❌❌❌

Verzonden: 09-09-2019

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Een agenda met alle activiteiten in Amsterdam. Een tool om je waterschapsbelasting te berekenen. Een kaartje met alle Wikidata-items om je heen. Ergens in de afgelopen twee weken had ik tijd om al die dingen te maken. Vraag niet hoe het kan. Profiteer ervan.

Oh ja, en ook nog een nieuwsbrief dus. Veel plezier met deze Circulaire!


Vandaag in Amsterdam

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Stel: je hebt een avond vrij, je woont in Amsterdam, en je hebt zin om ergens heen te gaan. Een lezing. Een concert. Een workshop havermout eten met chakra's (ok, misschien dat niet). Anyway, waar kijk je dan op het internet om zoiets te vinden? Op twaalf verschillende websites? In het lokale sufferdje?

Juist, dat is ook precies mijn probleem. Ik verbaas me al jaren over het feit dat ondanks alle dingen die er gebeuren in de hoofdstad, er nergens een goed overzicht hiervan is.

Dus ik dacht: dat moet ik dan maar zelf maken (frustratie is de beste brandstof voor creativiteit). Ik scrape elke nacht een stuk of zeven websites met evenementen en ik presenteer dat op één nieuwe website: Vandaag in Amsterdam . Op die site kun je zien waar je vandaag, morgen en overmorgen allemaal naar toe kan. De meeste concerten staan er in. Meetups. Debatten in De Balie en Pakhuis de Zwijger.

Je kan ook filteren, bijvoorbeeld op wat er gratis is (ik ken mijn lezers wel). Nou ja, ik vind dit dus best handig. Jij misschien ook?

Probeer het zelf eens uit , en laat me weten of dit inderdaad de tool is waar jij al je hele leven op wacht.

Mediadieet

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Wat ik de afgelopen weken luisterde, lees en keek.

📀 BEA1991 - Brand New Adult . Bea maakt al een hele poos elektronische droompop met een vleugje soul (denk Sade, maar dan in 2019), maar Brand New Adult is haar eerste echte langspeler. Ik vind 'm vet. (★★★☆)

📬 Dense Discovery . Als schrijver van een nieuwsbrief moet ik de concullegaatjes wel een beetje in de gaten houden. En Dense Discovery is een van de beste. Een toffe mix van goede links en mooi design. Een beetje wat De Circulaire zou worden als ik dat fulltime zou doen. (★★★★)

🎧 The Dream . Een podcast van 11 afleveringen waarin onderzoek wordt gedaan naar multi-level marketing, een legale vorm van verkoop via een soort piramidespel. Denk aan bedrijven als Herbalife. Zo interessant dat ik 'm in een week heb gebinged . (★★★☆)

🎭 Wilhelmina Huiskamerfestival . Een drietal voorstellingen in iemands huiskamer in Amsterdam-West. Ik zag De Andersons (★☆☆☆) en Jans Budding (★★☆☆), waar ik weinig mee kon. Dat werd gelukkig allemaal goed gemaakt door de Friese Nyk de Vries (★★★★). Prachtige verhalen en mooie liedjes over grote vakanties, ondersteund door poëtische video's.

Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Aap 🐵

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Uil 🦉

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Pinguin 🐧

De beste kattengifjes

Lotte Belice, de erg charmante chef kattengifjes van deze nieuwsbrief, zat afgelopen zaterdag volop in een mixed martial arts UFC- gevecht. Ze was voor underdog Dustin Poirier, maar Khabib ( met de gekke pruik ) won.

Gelukkig wint de underdog wel in dit kattengifje!

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En eindelijk weer eens een gifje met de leukste kat van het internet, Maru !

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Deze hond vindt nagels knippen net zo kut als ik (nee, echt).

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het!

Maandag 23 september is een belangrijke dag. Een 400 meter lang wandel- en hardlooppad aan de Maasboulevard in Cuijk wordt geopend. Tandartsenpraktijk Dalhuisen uit Utrecht verhuist naar een nieuw onderkomen op de Blauwkapelseweg. Én de Wilheminabrug in Zaandam gaat tot eind mei 2020 dicht vanwege onderhoud.

Maar het allerbelangrijkste: De Circulaire editie #97 komt om 20.00 binnen in uw mailboxje, met leuke nieuwe linkjes en kattengifjes!

Tot dan!