Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #147: de hotelobjecteneditie 🛎

Verzonden: 08-11-2021

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hallo! In deze Circulaire een kleine ontboezeming: ik blijk namelijk al jaren foto's te maken van objecten in hotels. Het hoe en waarom (en wat u er mee moet) leest u in deze editie. Maar ook: Jurassic Park met een kat, de hond van mijn schoonvader en magisch ondernemen.

Veel plezier met deze Circulaire !


Hotelobjecten

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Ik weet nog precies wanneer het begon. Derde kerstdag 2017 was ik met de chef kattengifjes op reis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. We zaten in het zoveelste roadside motel in het plaatsje Moab. Al die hotels lijken op elkaar. Dezelfde lichtknopjes. Mooi neergezette pakketjes met verzorgingsproducten. Föhns. Tissuehouders. Allemaal identiek.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Of toch niet? Er waren wel degelijk verschillen. Maar subtiel. Ik begon het te documenteren. Van elke hotelkamer maakte ik een reeks foto's van een set van zo'n 10 tot 20 dezelfde objecten. En sinds 2017 ben ik daar niet meer mee gestopt. Ook de afgelopen twee jaar, toen ik vooral in hotelkamers in Nederland was, bleef ik mijn vaste setje hotelobjecten fotograferen.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Inmiddels heb ik bijna 500 van die foto's gemaakt. Tijd om er eens wat mee te doen. Maar wat? Ik breek me daar al een tijdje het hoofd over. Wat ik nu aan het bouwen ben is een website waarop al die foto's te zien zijn. Filterbaar op type, plaats en land.

Maar misschien is er nog wel veel meer mee te doen. En daar heb ik uw hulp bij nodig. Misschien denkt u wel: ik wil ze allemaal uitprinten op A0-formaat. Of: u wilt zelf ook dit soort foto's gaan maken en de collectie uitbreiden. Of iets heel anders. Laat het me weten en reply op deze nieuwsbrief.

WikiconNL

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Aanstaande zaterdag 13 november vindt WikiconNL plaats. Dat is een conferentie over alles wat te maken heeft met de Wikipedia en Wikimedia-wereld. Ik geef een sessie over hoe je foto's op de projecten zet. De conferentie is virtueel en je kan nog gratis inschrijven tot donderdag aanstaande .

Mediadieet

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Wat ik de afgelopen twee weken zag.

  • No Time To Die . De 25ste Bond heeft vrijwel alles wat je graag ziet in zo'n film: prachtige locaties, veel actie en een heerlijke rare bad guy , gespeeld door Rami Malek. Ik had wel het idee dat ik alles al eens had gezien, maar ik heb me toch drie uur uitstekend vermaakt met deze (echt) laatste Daniel Craig-007. (★★★☆)

Dit algoritme deugt niet

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Trouwe lezer Aaron schreef een dichtbundel: Dit algoritme deugt niet . Er staan 30 gedichten in over de digitale maatschappij (wellicht stiekem met GPT-3 geschreven? ). Aaron stelt een van zijn dichtbundels beschikbaar voor andere trouwe lezers van deze nieuwsbrief. Dus wil je deze dichtbundel? Reply en vertel welk algoritme volgens jou niet deugt ("Facebook" telt niet). De beste inzending (geheel subjectief door mij gekozen) krijgt een exemplaar (Barrie niet bijgesloten).

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Deze afbeelding is niet beschikbaar
  • Heeft u een rookmelder in uw huis? Weet u eigenlijk wel hoe gevaarlijk zo'n ding is? Word wakker, doe uw eigen onderzoek en ontdek de gevaren van rookmelders .

  • Er is een nieuwe serie met absurde videos van Joardy Film . Te zien via het YouTube-kanaal van Joardy. Toch? Oh nee, het is allemaal superingewikkeld want de NPO. Ik schreef er iets over op Twitter .

  • Hoe combineer je bronnen over de Tweede Wereldoorlog die op verschillende plekken staan? Oorlogsbronnen.nl doet dat met de gegevens van meer dan 250 organisaties.

  • Wat voor voornaamwoorden gebruik je voor mensen die zich geen man of vrouw voelen? In het Nederlands wordt steeds vaker 'hen' gebruikt (als tegenhanger van het Engelse they ). Taalkundige Ludmilla Coornstra betoogt dat er betere alternatieven zijn die we al gebruiken .

  • Wie draagt jouw Zalando-broek nadat je 'm hebt teruggestuurd? Het antwoord is: waarschijnlijk niet iemand die 'm ook bestelt. The Atlantic schrijft over de ongemakkelijke waarheid van retourzendingen .

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste kattengifjes

Zoals altijd verzameld en gecureerd door de enige andere (zwaar onderbetaalde) medewerker van De Circulaire : chef kattengifjes Lotte Belice!

Deze kat ontdekt dat-ie plotseling een stoel is geworden.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Deze kat ontdekt dat-ie plotseling wordt weggejaagd door een geitje.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En deze kat ontdekt dat-ie plotseling wordt geaaid...door een hond!

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En een bonusgifje! Bobbie, de hond van mijn schoonvader, ontdekt plotseling dat hij een evenbeeld heeft.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En dat was het!

Voor een duurzame toekomst is nieuw leiderschap essentieel. We moeten daarom niet alleen verbinding maken met de natuur, maar ook met onze eigen natuur. De tijd van symptoombestrijding is voorbij. Het containerschip moet van koers veranderen, alleen een klein bijbootje met een MVO vlag erop is niet meer genoeg. Daarom kunt u op maandag 22 november meedoen met een nature quest en masterclass in Doorn . Sprekers hebben het over magisch ondernemen, het wiel van groei én de ombudspersoon van de toekomst komt langs.

Maar u kunt ook wachten tot het containerschip van de 148ste Circulaire langsvaart, op diezelfde dag, om 20.00 in uw mailbox.

Tot dan!

De afgelopen twee weken doneerden trouwe lezer Just en een andere anonieme trouwe lezer. Hartelijk dank! Heb jij ook iets over voor deze nieuwsbrief? Doe een donatie en je maakt mij blij.