Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #51: kokende vaders, kaketoe versus kat en Hans de Boer 👴🏻🦅🤓

Verzonden: 18-09-2017

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hey! Ik was afgelopen week bij een cursus machine learning voor marketing. En nu weet ik dat je de manier waarop je mensen aanspreekt in mails eigenlijk moet afstemmen op de persoon. Dus deze hele nieuwsbrief is met kunstmatige intelligentie exact op úw karakter afgestemd. U kunt deze Circulaire dus onmogelijk niet leuk vinden. Veel plezier!


Mijn vader kookt

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Mijn vader kookt elke donderdag voor mijn moeder en mijn broer. Op verzoek schreef hij eens voor me op hoe dat ging.

Donderdag kookdag.

Ik loop de winkel in, kom bij de vleeswaren en besluit twee sappig ogende stukken kip te kopen. Kan ik dat, die stukken goed braden?

Kom op, moet kunnen.

Voor de groente koop ik een pot erwten en wortelen. Het wordt al spannend genoeg, dus geen verse wortelen bij de erwten.

Thuisgekomen zie ik op de verpakking van het vlees 40 minuten staan. Best wel lang en wanneer begin ik? Mijn vrouw T. komt om kwart over vijf thuis en onze J.? Geen idee.

Ik begin maar vast de aardappelen te schillen. Ik doe de stukken kip in de pan. We hebben vanuit Frankrijk vloeibare boter overgehouden en daar gaat het vlees in. Oei raar spul, het lijkt wel kokend water, dus ik besluit er nog een stuk roomboter bij te doen. Ah, dat ziet er beter uit.

Denk eraan: om en om. De aardappelen gaan ondertussen op het vuur (zijn het er niet te weinig?). Daarna de erwten en wortelen.

Mijn vrouw T. komt binnen en ik vind dat ik goed mijn best heb gedaan, het vlees is mooi bruin (en knapperig hopelijk).

"Hoeveel stukken vlees heb je eigenlijk?"

"Twee."

"En onze zoon dan?"

"Ja, ik dacht dat er wel genoeg vlees aan de kip zit om te delen. En misschien komt ie wel niet."

"En als ie wel komt?"

"Dan halen we toch wat vlees van die twee stukken af."

"En de aardappels, waarom zijn dat er zo weinig?"

"Ik dacht dat het er precies genoeg waren."

"Negen kleine aardappels voor drie volwassenen?"

"En verse wortelen, dat hoefde zeker ook niet?"

"Ja hee, ik vond het al spannend genoeg met die kip."

"Hallo!" J. komt binnen.

"Jouw vader heeft precies negen kleine aardappels gekookt voor ons en twee stukken kip met vél erop, terwijl hij na 45 jaar toch kan weten, dat ik dat smerig vind! Vel, bah, neem jij de kip maar."

We beginnen te eten en ik moet zeggen dat ik de kip heel redelijk heb klaargemaakt. Maar het vlees lijkt een beetje oud en er zit weinig aan, lijkt mij.

Maar J. vindt het best lekker, pap. "En het is natuurlijk ook oude en goedkope kip, toch?" Verdorie, ik dacht het nu toch echt goed gedaan te hebben, maar nee, de fout begint blijkbaar al ver voor het koken.

Zal het me ooit lukken een lekker foutloos gerecht te serveren?

Chili con carne! Yes, dat kan ik!

Wat ik deed behalve deze Circulaire schrijven

Deze afbeelding is niet beschikbaar
  • Voor de Volkskrant bouwde ik een longread over hoe Surinamers in de jaren zeventig in de Bijlmer kwamen: al krakend .

  • En diezelfde Volkskrant (en ergo: mijn crossmediaredactie) werd vier keer genomineerd voor de VOJN-awards voor online journalistiek . Vorig jaar gingen we met twee awards naar huis, benieuwd hoe het dit jaar gaat!

  • Met collega Wendy deed ik mee aan een hele stomme hackathon waar we iets doms moesten maken. We bedachten Shitadvisor , ergo: Tripadvisor maar dan alleen met de restaurants en hotels met de slechtste recensies.

  • U wilt vast weten hoe het hardlopen ging (zie de vorige Circulaire). Best goed eigenlijk! Ik vond het zowaar een beetje leuk, en ondanks dat ik volledig doorweekt thuiskwam (van de regen, niet van het zweet) denk ik dat ik nog wel even doorga.

Het beste en het mooiste van het internet

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Hard nieuws

Zacht nieuws

De beste kattengifjes

Zoals altijd ook deze keer verzameld door de zeer aimabele en tevens bijzonder intelligente Lotte Belice!

Deze kat is een beetje zoals Matthijs van Nieuwkerk wanneer Alexander Klöpping met een VR-bril langskomt.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Drie zwarte puntjes op een marshmallow is een puppy!

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En deze toekan (papegaai? beo? Misschien kan AT5 helpen ) heeft ontdekt hoe je omgaat met katten in dozen. [red. kattengifjes: dit is een kaketoe en ze heet Karin]

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was 'm weer! Vond u het leuk? Of afschuwelijk? Had u liever iets leuks gedaan, zoals uw belastingaangifte? Vertel het me allemaal door beneden op de thumbs up / thumbs down te klikken. En doe me een plezier en maak iemand anders lid . Of stuur deze nieuwsbrief door. Of ga lekker chocolademelk drinken en natuurdocumentaires kijken tot, zeg, 2 oktober, want dan verschijnt De Circulaire #52 .

Tot dan!