Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #97: op naar de 💯

Verzonden: 23-09-2019

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hoi! We worden allemaal oud. Zo ook deze nieuwsbrief. Want nog maar anderhalve maand en dan komt de honderdste Circulaire uit. In deze editie lees je wat ik daar allemaal voor gepland heb. Maar ook wat ik van het nieuwe Naturalis vond, welke bekende Nederlanders mijn naam goed uitspraken in een podcast én een konijntje dat zijn bedje opmaakt.

Veel plezier met deze Circulaire !


Lustrum

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Het duurt nog maar anderhalve maand, dan is de honderdste Circulaire een feit. 229 weken Circulaire -pret mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Daarom kunnen jullie in de volgende twee Circulaires stemmen voor het beste kattengifje dat ooit in deze nieuwsbrief heeft gestaan. De onthulling vindt plaats tijdens de eerste Circulaire meetup, op maandagavond 4 november, de avond waarop de honderdste editie verschijnt.

Maar daar heb ik wel jullie hulp voor nodig. Want een ruimte en sprekers (behalve ikzelf) voor die meetup heb ik nog niet. Dus kun je een ruimte die avond ter beschikking stellen? Heb je iets wat je die avond wilt doen, zoals een korte lezing, een goocheltruc of een degenslik-act? Of heb je een ander briljant idee voor de meetup?

Laat het me weten: reply op deze mail.

Mediadieet

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Wat ik de afgelopen weken keek, luisterde en deed.

  • 🌷 Naturalis . Geheel vernieuwd natuurmuseum in Leiden. De opstellingen zijn zeer fraai vormgeven, maar missen wel wat uitleg en zijn iets teveel gericht op kinderen. Desondanks zeker de moeite waard voor de spectaculaire nieuwbouw van Neutelings Riedijk (o.a. Beeld en Geluid) en de briljante expositie waarin plaattektoniek wordt uitgelegd met avocado's. (★★★☆)

  • 🌚 Nijmeegse Kunstnacht . De hele nacht optredens, exposities en dans op verschillende locaties in de stad. Af en toe wat rommelig georganiseerd, maar ook vooral heel tof om op allerlei plekken te komen waar je normaal niet zo snel komt. Zoals De Bastei en het Besienderhuis . (★★★☆)

  • 🤳 #followme . Documentaire van Nicolaas Veul (VPRO) over de financiële wereld achter Instagram. Al weer een jaartje oud, maar nog steeds heel relevant en onthullend. Zeker door het interview met een groothandelaar in likes en accounts die uitlegt hoe ouders followers voor hun basisschoolkroost koopt. (★★★★)

  • 🎧 Jenny Hval - Practice of Love . Deze Noorse artistieke muzikante heeft na een aantal wat ontoegankelijke albums een plaat gemaakt die lekker elektronisch dansbaar is. (★★★☆)

Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

New York City

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Oxford

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Ibiza

De beste kattengifjes

Dat was het!

Lotte Belice, de uiterst kundige chef kattengifjes van deze nieuwsbrief, was behoorlijk ziekjes de afgelopen week. Gelukkig kun je als je de hele tijd zakdoekjes vol snuit nog steeds uitstekend kattengifjes vinden!

Deze leeuw besloot precies op het verkeerde moment te gaan chillen .

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Als je wilt chillen in het bed van iemand anders moet je niet verbaasd opkijken als dat niet lukt.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Maar als je dan eindelijk wél een bed hebt gevonden dan zou ik het wel net zo netjes opmaken als dit konijntje.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Hou maandag 4 november om 20.00 vast vrij in je agenda, als je naar de eerste Circulaire meetup wilt komen. Ok, je moet dan wel misschien die workshop armbreien missen (voor een eigen wollen woonplaid). Je mist dan de dag van de BHV-er . Én de cursus voor beginnende OR-leden , want dan komt er van alles op u af, "net als bij een pizza: als de bodem (de basis) niet goed is kun je er van alles aan- en op doen maar hij gaat niet smaken.".

Wat in ieder geval wél smaakt: De Circulaire #98 , waar u kunt gaan stemmen voor uw favoriete kattengifje aller tijden. Maandag 30 september om 20.00, in je mailbox.

Tot dan!