Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #10

Verzonden: 19-10-2015

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire


Godallemachtig! Alweer de tiende editie van De Circulaire! Toen ik de vorige editie begon met dat woord ("Godallemachtig") zegde prompt een lid van de EO zijn abonnement op. Vandaar in deze editie extra veel godslastering. Ik kreeg van een ander Circulaire -lid te horen dat ze "klikspanning" kreeg door de overdaad aan linkjes. Vandaar in deze editie extra veel linkjes. Bespeurt u een thema? Inderdaad, ik doe lekker wat ik zelf wil, en als je dat niet bevalt ga je maar lekker De Kampioen lezen, of zo. Doei!

Het andere gezicht van de afgelopen twee weken
Deze afbeelding is niet beschikbaar

Er is tegenwoordig een hoop mogelijk met computers en gezichten. Je kunt gezichten herkennen en detecteren, dat weten we inmiddels wel, maar je kunt ze ook vervangen, digitaal dan. Deze nieuwe techniek maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in realtime een 'gezichtsacteur' te hebben voor een ander gezicht. Zowel jij als iemand anders wordt gefilmd, en elke expressie die jij maakt wordt vervolgens opgepikt en direct door het andere 'gezicht' nagedaan.

Best wel creepy hoor. En helemaal creepy dat het zelfs in je browser kan. Dankzij een fantastische open source library kon ik namelijk een demo maken waarmee je (mits je een laptop met een webcam hebt en Chrome of Firefox) jouw eigen gezicht in realtime kan laten vervangen door dat van een ander.

Weet je ook eens hoe dat is. Anyway, waar wacht je nog op? Replace your face !


Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

De beste herbestemming voor pakjes boter van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Als u wel eens een Indiaas recept heeft proberen te maken kwam u in het recept wellicht de mysterieuze term 'geklaarde boter' of ghee tegen. U toverde gewoon uw pakje Zeeuws Meisje uit de koelkast en gebruikte dat om uw dahl te maken. Helemaal fout! Ghee is namelijk essentieel in de Indiase keuken.

Ghee is boter waar alle melk en water uit is gehaald. Hierdoor heeft ghee een veel hoger smeltpunt en kun je sneller bakken, en het geeft een nootachtige smaak aan gerechten. Lekker hoor!

Een potje ghee kost, om mijn onduidelijke redenen, minstens zes euro bij de biowinkel (plaatje links) terwijl een pakje boter slechts een euro is. En dat, terwijl er in ghee minder zit dan in boter!

En laat het nu kinderlijk simpel te zijn om van boter ghee te maken. Dat moet zo:

  • Hak een pakje boter in stukjes en gooi het in een steelpannetje.
  • Verwarm langzaam tot alle boter is gesmolten.
  • Haal de witte vlokjes bovenin weg met een schuimspaan.
  • Schenk de ghee langzaam in een potje zonder de eiwitten die onderin het pannetje liggen mee te nemen.
Klaar!


De beste snack van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Lotte ontdekte dat ze bij de Amazing Oriental op de Nieuwmarkt in Amsterdam de fantastische Melona-ijsjes verkopen (ze zien er echt zo uit als op het plaatje). Bekend in heel Zuid-Korea, maar in Nederland alleen bekend omdat ze heul lang op het menu stonden van de al even fantastische New King op de Zeedijk. Helaas kan je ze daar niet meer als toetje krijgen (ze zijn ook belachelijk duur ), maar nu dus wel gewoon in je eigen vriezer. Mjammie!


Leuke dingen van het internet van de afgelopen twee weken


Het katten katten en hondengifje van de afgelopen twee weken

Voor honden én kattenfans!

Deze afbeelding is niet beschikbaar
En dit niet-kattengifje was te leuk om niet op te nemen in deze Circulaire .
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Met dank aan mijn betere wederhelft voor het spotten van beide gifjes! Dit was het weer. Tot over twee weken!