Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #55: de gewone editie 😶

Verzonden: 13-11-2017

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hallo! Het is gewoon maandagavond. Je krijgt gewoon De Circulaire rond 20.00 in je mailbox. Ik heb gewoon weer eens geen inspiratie voor dit stukje. En het is daarom ook gewoon niet zo lang. Gewoon veel plezier! [DEZE INLEIDING IS NIET GOEDGEKEURD DOOR DE EINDREDACTIE, WANT HET IS GEWOON STOM]


Wat ik de afgelopen week deed en ga doen

Deze afbeelding is niet beschikbaar
  • Voor de Volkskrant werkte ik mee aan een prachtig interview met Edith Eger, de negentigjarige Auschwitz-overlevende die ballet danste voor Josef Mengele en nog steeds mensen helpt als psycholoog.

  • Nog een longread over een Nederlandse deathmetalband die bestaat uit alleen maar vrouwen: ontmoet de metaalgezusters .

  • Niet aan meegewerkt, maar wel bijzonder: een video waarin Maarten Keulemans het heeft over haatpropaganda-filmpjes werd meer dan een miljoen keer bekeken .

  • Ik had het gehad met de belachelijke papieren tassen van de EkoPlaza. Wat is er mis met plastic tassen, zeker nu ze apart worden ingezameld?

  • We krijgen een nieuwe lift! (Zie De Circulaire #54).

  • De komende twee weken is het documentairefestival IDFA in Amsterdam. Een bijzonder onderdeel daarvan is DocLab in De Brakke Grond. Daar wordt namelijk alles getoond op het gebied van digital storytelling . Ik kan het je zeer aanbevelen om te gaan kijken (de expositie is helemaal gratis) of naar een van de evenementen te gaan. De conferentie op zondag 19 november bijvoorbeeld, waar wonderbaarlijk genoeg nog steeds kaarten voor zijn.

De leukste linkjes van de interwebs

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Hard nieuws

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Zacht nieuws

De beste dierengifjes

Mensenkinderen! De buitensporig leuke chef kattengifjes Lotte Belice was de afgelopen twee weken zó goed bezig geweest met haar taak dat ik echt moeite had om een selectie te maken. Bij hoge uitzondering dus vier in plaats van drie gifjes.

Van deze zwaan bijvoorbeeld, die z'n reputatie volledig waar maakt.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Sommige dieren kunnen gelukkig ook echt spijt hebben.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Deze kat vraagt zich af in welke funny farm hij nu weer terecht is gekomen.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En tenslotte de allerbraafste hond op aarde. Waar heeft hij dit nou aan verdiend?

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het!

Vast een voorproefje voor een volgende keer: ik ben bezig met de fascinerende wereld van mensen die op Twitter op tweets van de NOS reageren. Ik was daar al langer door gefascineerd , maar ik heb er nu ook wat mee gedaan. Ik heb een scriptje geschreven dat mensen die op tweets van de NOS een reply sturen automatisch in een lijstje zet. Wat ik daar verder mee ga doen weet ik alleen nog niet (ideeën welkom).

In de tussentijd kun je wellicht bedenken welke van je vrienden deze nieuwsbrief nog niet ontvangen en ze daar vriendelijk doch licht agressief op aanspreken. En anders stuur je maar een tweet naar @NOS.

Tot over twee weken!