Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #98: Kattengifjescompetitie 😺😹😾

Verzonden: 07-10-2019

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hoi! Na de vorige editie hielden maar liefst zes lezers het voor gezien. Misschien dat het, met al die dingen over de aanstaande honderdste editie, iets te veel over De Circulaire zelf ging in plaats van over linkjes en kattengifjes.

Voor die mensen heb ik slecht nieuws (dat ze niet kunnen lezen, want ze zijn geen lid meer): ook deze Circulaire staat best wel in het teken van de aanstaande verjaardag. Schrijf je uit nu het nog kan!

Anyway, in deze editie kun je stemmen voor het beste kattengifje ever , lees je naar welk belachelijk goed concert ik ben geweest en is er een nieuwe podcast. Oh ja, en ik heb wat leuke linkjes en gifjes. Veel plezier!


Kattengifjescompetitie

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Over een klein maandje wordt De Circulaire 100 edities oud. Om dat te vieren organiseer ik een heuse kattengifjescompetitie waar jij voor mag stemmen .

Hoe werkt het?

De chef kattengifjes en ondergetekende hebben een selectie gemaakt van de 50 beste kattengifjes uit alle edities van De Circulaire tot nu toe. Totaal waren er trouwens 236 kattengifjes.

Op die selectie van 50 mag u een soort van Tinderspelletje doen en dus per gifje een 'thumbs up' of 'thumbs down' geven. Als u er minimaal tien hebt beoordeeld kunt u uw stemmen indienen. Maar u mag ze natuurlijk ook allemaal jureren.

In de volgende Circulaire kunt u dan nóg een keer stemmen, maar dan alleen op de tien gifjes die de meeste stemmen hebben gehaald.

De uitslag en hoe je die live kunt meemaken

De top tien van beste kattengifjes wordt bekend gemaakt in de honderdste Circulaire én tijdens het verjaardagsfeestje voor deze nieuwsbrief, op maandag 4 november.

We mogen dat feestje vieren bij webbureau Q42 in Amsterdam (bedankt LotteM!), van 19.00 tot 22.00. Het aantal plekken daar is beperkt (rond de 30), dus je moet je wel even aanmelden. Maar dat doe je tegelijk met het inleveren van de stemmen voor de kattengifjescompetitie. Leuk toch? Oh, en je kunt dan ook gelijk aangeven of je iets wil vertellen. Bijvoorbeeld je favoriete dierenfeitje. Een goocheltruc. Of waarom je het ábsoluut niet eens bent met de winnaar.

👉👉👉 Stem hier voor het beste kattengifje 👈👈👈

Mediadieet

Deze afbeelding is niet beschikbaar
  • 👠 Cher . Dankzij Ticketswapkoning M. had ik kaartjes op de tiende rij (Paul de Leeuw zat twee rijen achter me). Ik heb niet eens zo heel veel met Cher, maar fuck, wat een briljante show. Alsof je in Vegas bent. De beste dansers, kostuums, noem maar op. 73 jaar oud en nog steeds going strong . (★★★★)

  • 🎧 Dromen in Beton . Podcast bij de tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht over de bouw van Hoog Catharijne en Kanaleneiland. Een zeer interessant onderwerp, helaas niet zo'n interessante podcast. Er is geen enkele structuur, vooral veel geklets. Er wordt met namen en begrippen gestrooid zonder ze uit te leggen. Na tien minuten was ik er wel klaar mee. Jammer. (★☆☆☆)

  • 🏛 AfricaMuseum . De chef kattengifjes had me een weekend Brussel aangeboden voor mijn verjaardag. We bezochten veel musea, waaronder het AfricaMuseum in Tervuren. Dat stond ooit bekend als het 'laatste koloniale museum ter wereld' met racistische beelden, maar vorig jaar is het geheel vernieuwd. In de missie om een evenwichtig beeld te geven van (voornamelijk) Midden-Afrika zijn ze goed geslaagd, maar er was wel heel veel informatie. Áls het vernuftige audiosysteem (met draadloze koptelefoons) werkte was het ideaal, maar dat deed het best wel vaak niet. Het is mooi opgeknapt, maar de routering is niet heel duidelijk. Een beetje een mixed bag dus. Desondanks geef ik ze het voordeel van de twijfel: een ruwe diamant! (★★★☆)

Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste linkjes

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Bagatelle

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Symfonie

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Operette

De beste hondengifjes

Geen kattengifjes?!!! Nee, om de competitie een beetje eerlijk en representatief te houden doe ik deze en volgende week even alleen niet-kattengifjes.

Sorry daarvoor. Deze hond moet er ook nog even aan wennen.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Deze hond heeft zich speciaal voor deze katloze editie fraai sassy uitgedost.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En deze hond vindt het hélemaal niks dat er ook opeens schildpadden in De Circulaire staan.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het!

Ik schreef dus vorige keer op deze plek dat de volgende Circulaire maandag 30 september zou verschijnen. Leugens! Het was 7 oktober!

De Circulaire #99 verschijnt (en nu ga ik het wél goed schrijven) op maandag 21 oktober, zoals altijd om 20.00. U kunt dan stemmen op de tien beste kattengifjes én hopelijk heb ik dan een nieuwe podcast afgemonteerd die ook al over katten gaat. Cat overload!

Tot dan!