Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #54: de editie zonder goed stuk aan het begin 🙍

Verzonden: 30-10-2017

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Hallo! Ik zit op dit moment bij een superspannende VVE-vergadering over onze nieuwe lift, maar gelukkig had ik nog tijd om deze Circulaire te tikken.


Wat ik de afgelopen weken deed

Deze afbeelding is niet beschikbaar

De beste linkjes van het internet

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Ellende

  • Donald Trump is druk bezig om milieuwetten en akkoorden op te zeggen. Waarom die wetten nodig zijn? Omdat de Verenigde Staten er anders weer net zo uit ziet als op deze foto's uit de jaren zeventig .

  • Nu we het toch over Trump hebben: vandaag werd bekend dat Paul Manafort, zijn voormalige campagneleider, is aangeklaagd voor onder andere samenzwering en het witwassen van geld. Hij is de eerste die wordt aangeklaagd door Robert Mueller, die Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 onderzoekt. Wired vat in vijf punten samen hoe je die aanklacht bij dit soort onderzoeken moet interpreteren .

  • Stel je voor: je wilt een nieuw telefoonabonnement afsluiten maar je wordt geweigerd omdat je ooit, jaren geleden, een keer een rekening te laat hebt betaald. Of nog wranger: omdat je toevallig in een straat woont met veel wanbetalers. De Groene Amsterdammer: u staat op een zwarte lijst .

  • In het droevige geval dat een baby moet worden geopereerd moet het kind goed verdoofd worden, toch? Dertig jaar geleden dachten artsen nog dat baby's geen pijn voelden en werd er zonder verdoving geopereerd. Dat is tegenwoordig gelukkig anders, maar er zijn hier nog steeds veel vragen over. Ellen de Visser vatte het samen voor de Volkskrant : de geschiedenis en toekomst van verdoving bij baby's .

  • Het wapendebat in de Verenigde Staten samengevat in een filmpje van 90 seconden: Jack van 13 koopt een geweer.

  • Het Britse Channel 4 zond de documentaire My week as a Muslim uit waarin een vrouw die bang is voor moslims zich als een moslim verkleedt om zo haar vooroordelen te toetsen. Ruqaya Izzidien vond dat idee zo absurd dat ze een vrij hilarische parodie schreef: My week as a white non-Muslim .

  • En dit moet u niet lezen als u boos en verdrietig wilt worden: dat sommige mensen elkaar de meest afschuwelijke dingen kunnen aandoen is bekend, maar ze posten er niet altijd zelf publiekelijk over op Reddit. Het verhaal van de stiefmoeder die alle foto's van de overleden vrouw van haar man weggooide .

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Leuk, grappig en informatief

De beste gifjes (niet met katten)

Mijn superleuke chef kattengifjes Lotte Belice had echt weer een geweldige selectie gemaakt, dus het was lastig kiezen. En sorry mensen, de honden, konijntjes en hertjes hebben het deze week gewonnen van de katten.

Het is herfst, en konijntjes zijn daar gek op.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Herten zijn trouwens gek op bladblazers.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

En dit gifje heeft helemaal niks te maken met herfst, maar ik heb dit gifje de afgelopen week bij benadering een miljard keer bekeken en ik moest élke keer wéér lachen.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Dat was het! 13 november, dan komt de De Circulaire #55 uit. U zou dan natuurlijk ook naar Sean Paul kunnen gaan in de AFAS Live. Maar ik denk dat het misschien leuker gaat worden bij deze paardenlezing in Eindhoven . Ik bedoel: het laatste nieuws op "hippisch gebied" door de voorzitster van het Trendpanel Paard die gaat uitleggen hoe social media de paardensector gaat redden.

Maar u kunt die avond natuurlijk ook lekker de nieuwe Circulaire lezen.

Doei!