Overzicht van alle afleveringen

De Circulaire #2

Verzonden: 30-06-2015

Waarom staan er geen plaatjes op deze pagina?
Logo van De Circulaire

Het moet niet gekker worden! De heuse tweede editie van De Circulaire in je mailbox! Woei! Deze keer met een kattengifje, linzensoep en een oude film. Misschien iets later dan je van mij bent gewend (een dag, om precies te zijn), maar als compensatie kun je gaan spelen met....

The Nonsensical Shirt Generator

Je hebt ze wel eens gezien. Van die shirts met vage teksten als "Oil Service / US 1975 / Beach Club no. 42901". Misschien kocht je moeder ze vroeger voor je bij de C&A. Of nog erger: je hebt ze zelf gekocht.

Sorry. Het kan echt niet meer . Ze zijn suf, ongeïnspireerd en gewoon saai. Zeker als je weet hoe ze eigenlijk worden ontworpen .

Om afscheid te nemen van die shirts mag je nu zelf eindeloos digitaal stomme shirts genereren. Ja, ik heb weer een generator gebouwd.

Klik hier om een saai shirt te maken

Gifje van de afgelopen twee weken en een dag

Deze kat wil ABSOLUUT GEEN BLOEMEN OP Z'N KOP. Ik heb 'm al ongeveer 600 keer bekeken. En jij zo ook.

Deze afbeelding is niet beschikbaar

Linkjes van de afgelopen twee weken en een dag

Hay's bezigheden van de afgelopen twee weken en een dag

Beste oude film van de afgelopen twee weken en een dag

Deze afbeelding is niet beschikbaar
Blade Runner
(1982), natuurlijk. Want die draait weer in de Nederlandse bioscopen . Het magnum opus van Ridley Scott met een glansrol voor onze eigen Rutger Hauer. Als je wilt weten waar het ook al weer allemaal over gaat en waarom je er (weer) heen moet: ik presenteer een korte (4m) introductie voor het YouTube-explicateurkanaal Voordefilm .


Linzensoep

Speciaal voor alle 242 mensen die om het recept vroegen: zo maak je mijn linzensoep die vaag doet denken aan die van Restaurant Ankara in Nijmegen . Dit is misschien wel de makkelijkste soep die je kan maken en je hebt er geen verse ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten voor 2-3 mensen
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, fjin gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl komijn
  • 1 tl chilivlokken of poeder
  • 150 gram rode linzen (gedroogd)
  • 2 bouillonblokjes naar keuze
  • 1l water
Fruit de uien en knoflook in de olie. Voeg tomatenpuree, komijn en chili toe. Dan het water en de linzen. Laat het ongeveer een 20 minuten pruttelen tot de linzen lekker mushy zijn. Gooi de bouillonblokjes er bij, laat nog een minuut of 5 pruttelen. Klaar!


Speciaal omdat je het einde van deze Circulaire hebt gehaald...

Nog een kattengifje!
Deze afbeelding is niet beschikbaar
Tot over twee weken!