Wat zag Barrie?

Door Hay Kranen

Op de allerlaatste echte Koninginnedag, 30 april 2012, kwam Barrie de aap opeens in mijn leven. Een Boliviaans doodskopaapje, maar dan in knuffelbare vorm. Waarom een volwassen man een apenknuffel nodig had wist ik niet helemaal, maar ik accepteerde het maar als een vreemde speling van het lot.

In het begin was het nog grappig, zo'n aap, maar toen ik Barrie wat langer had begon me iets op te vallen. Barrie had niet de stompzinnige gelukkige blik in zijn ogen die de meeste knuffels hadden. Barrie keek verslagen, verschrikt, zelfs doodsbang. Barrie had iets meegemaakt. Barrie was getraumatiseerd.

Was hij verstoten door zijn vorige eigenaar? "Jop" stond er op het labeltje, geschreven in het handschrift van wat alleen maar een jongetje kan zijn die zichzelf te oud vindt worden voor knuffelbeesten. Was Jop vervelend tegen hem geweest? Had Barrie sensuele gesprekken afgeluisterd bij de buren? Inbrekers gespot? Huiselijk geweld ervaren? Wat had Barrie gezien?

We weten het nog steeds niet. Daarom stel ik nou de vraag aan jou. Geef je suggestie door, en ik maak een compilatie van de beste suggesties. Barrie is je er ook vast dankbaar voor.

Wat zag Barrie?

(maximaal 500 tekens)

De inzendingen zijn inmiddels gesloten.

Voor een diepte-analyse van de suggesties: abonneer je op mijn tweewekelijkse nieuwsbrief De Circulaire.